KATONTI | videoklip v prevedení speváckeho zboru VESNA

Pre spevácky zbor VESNA ako typický školský zbor je príznačné, že obmena jeho členov prináša prispôsobovanie repertoáru „hlasom“, ktoré ho momentálne tvoria. Zdanlivá nevýhoda zmeny v spojení s entuziazmom umeleckého vedenia však prináša zboru účasť na takých projektoch ako bola spolupráca s Miroslavom Žbirkom v Steel aréne na jeho turné Symphonic, v projekte Petra Gyoriho Svetlo porozumenia alebo Humanitný vianočný koncert s Petrom Dvorským.

Pani učiteľka Katka Kišidayová tentoraz pocitovo siahla po židovskej náboženskej biblickej piesni „Katonti“, dojemnej a krásnej hebrejskej piesni, Jákobovej modlitbe k Adonaiovi, keď prechádzal cez rieku Jordán späť do zasľúbenej zeme. Skladba sa stala veľkou výzvou pre členov speváckeho zboru Vesna, ktorý sa prakticky viac ako rok nemal možnosť stretnúť a pracovať „naživo“.

Naučiť sa výslovnosť, pochopiť zmysel a zachytiť tú správnu atmosféru spojenia slova a hudby sa pokúsil celý tím autorov a spolupracovníkov videoklipu „KATONTI v prevedení speváckeho zboru VESNA“.

Videoklip sme natočili a nahrali v priestoroch hudobného štúdia našej umeleckej školy.

Spev: spevácky zbor VESNA
Sólo na husliach: Jana Brestovičová
Umelecké vedenie: Katarína Kišidayová a Liana Prítoková
Hudobné aranžmá: Martin Ferenčík
Zvuková réžia: Maroš Goga
Hudobný sprievod: Michal Baluch a Maroš Goga
Strih, postprodukcia a réžia: Pavol Pitoňák

Započúvajte sa: