ZLATÝ GAŠTAN 2021

Medzinárodný festival mladých spevákov populárnej piesne ZLATÝ GAŠTAN 2021 – GAŠTANČEK 2021 sa po niekoľkých odročených termínoch dočkal svojho uvedenia „naživo“.

A tak sa 10. jún 2021 stal prvým dňom, kedy sa žiaci hudobného odboru, študijné zameranie  SPEV, po dĺĺĺĺ… ĺĺĺhej dobe konečne postavili na javisko pred živé publikum. To síce tvorili „iba“ rodičia súťažiacich, ale ten pocit … Decká sa na súťaž neskutočne tešili a dali zo seba všetky emócie nádeje, strachu zo zlyhania, nedôvery vo vlastné schopnosti až po záverečné WAU – SME FAKT DOBRÍ! Pedagóg tu už nebol len pedagógom, ale aj povzbudzovačom a tešiteľom.

Za všetkých aspoň pár postrehov rodičov našich súťažiacich, ktorí to všetko precítili „naživo“:

“Ďakujeme za úžasnú akciu na skvelej úrovni, deti si konečne užili vystúpenie po dlhej koronovej dobe so živou kapelou. Ďakujeme pedagógom za prípravu našich detí. Aj my rodičia sme mali konečne pekný spoločensky zážitok.”  (D. Kollárová)

“Sútaž Zlatý Gaštan bola zorganizovaná na vysokej úrovni, pekné priestory Kultúrneho domu vo Vranove nad Topľou ešte umocnili atmosféru živého vystúpenia. Spevácke vystúpenia s kapelou zneli krásne ako na naozajstnom koncerte. Po dlhej dobe sme sa cítili ako v “normálnom” živote. Ďakujeme pani učiteľkám za výbornú pripravu a detičkám za úžasné výkony. Aj keď v menšom počte sme sa snažili vytvoriť naozajstnú divácku atmosféru so super podporujúcou partiou rodičov. Užili sme si krásny deň – konečne naživo.” (A. Turczyková)

“Ďakujem všetkým, ktorí aj v dobe online vyučovania, ktorá trvala dllllhhhúúúú dobu, dokázali pripraviť deti na vystúpenie naživo aj s kapelou, z ktorej sršala pozitívna energia. Ďakujeme, že ste svojou prítomnosťou a prístupom dokázali, aby si to deti užili a nielen súťažili. Bolo nám cťou byť svedkom vašej práce. Toto bola nenormálne pozitívna energia ktorá tam vládla (Ľ. Gasperová)

“Vážená pani riaditeľka, rada by som sa podelila o atmosféru zo súťaže Zlatý gaštan, kde som v hľadisku spolu s hŕstkou ďalších rodičov silno držala palce všetkým žiakom ZUŠ Vlada Urbana. Súťaž prebiehala v krásnych priestoroch a bola veľmi dobre organizačne zvládnutá. Po dlhom čase deti znova stáli na pódiu, spievali s vynikajúcou živou kapelou a všetci sme prežívali veľmi silné emócie. V neveľkom publiku bolo počuť „Krásne zaspievané!“ Po každom jednom výkone, pani porotkyňa povedala, že by mnohých súťažiacich chcela počúvať viac, než len počas ich súťažných vystúpení. Pani učiteľky L. Prítoková a K. Kišidayová opäť raz potvrdili svoj profesionálny prístup k práci a obdivuhodný individuálny prístup ku všetkým speváčkam a spevákom. Decká spievali úžasne všade – v šatni, na chodbe, na pódiu. Teším sa, že som mohla sedieť v hľadisku a hrdá a jemne nervózna to všetko vnímať, vidieť, počuť.” (Z. Kolaříková)

Toľko z vyjadrení nadšených rodičov.

A teraz k umiestneniu súťažiacich:

Súťažné kategórie (podľa roku 2020)
kategória – od 12-15 rokov:
2. miesto: Eva Kolaříková
3. miesto: Peter Gasper
vokálna pedagogická príprava: Liana Prítoková, DiS.art

kategória od 15 – 25 rokov
1. miesto: Klára Geletková
3. miesto: Linda Kollárová
vokálna pedagogická príprava: Katarína Kišidayová, DiS.art

Konštatovanie na záver: Zlatý Gaštan sa stal podľa skúsenosti jeho organizátorov v uplynulých rokoch dobrým odrazovým mostíkom pre kariéru viacerých začínajúcich spevákov.