CASSOVIA FOLKFEST 2017 │22.-25.6.2017

Blíži sa ďalší predprázdninový festival …
V dňoch 22. – 25. 6. 2017 sa uskutoční 36. ročník festivalu Cassovia folkfest. Program odštartuje letnú sezónu v Košiciach. Festivalovým ťahákom sú tradície a rituály Jánskej noci a slnovratu. Už  vo štvrtok 22. júna o 19.00 h sa predstaví školský orchester FOLK MUSIC ORCHESTRA na Hlavnej ulici pred Immaculatou s mimoriadne úspešnou hudobnou produkciou.

Program festivalu je rozdelený do dvoch častí. Tá prvá sa bude odohrávať na Hlavnej ulici a druhá v prírodnom amfiteátri v Kavečanoch. Vo štvrtok 22.6. 2017 sa celé mesto pokúsi o nový slovenský rekord v tancovaní Jubilejnej karičky s chorovodom. Zapojiť sa môže ktokoľvek. Súčasťou bude aj Škola tanca. V piatok a v sobotu sa priestor pred Urbanovou vežou zaplní jarmočníkmi. Okrem výnimočných remeselných výrobkov bude atmosféru jarmoku dopĺňať bohatý sprievodný program. Pre deti bude program, ktorý pripraví Centrum voľného času a v sobotu príde aj Ujo ĽUBO.

Víkendové predstavenia sa presunú pod holé nebo do Kavečian. Návštevníci sa môžu tešiť na domáce folklórne skupiny ale aj zahraničný súbor zo Srbska. Novinkou 36. ročníka Cassovia folkfest bude 1. ročník haluškového festivalu v Kavečanoch. Zasúťažiť si vo varení a jedení bryndzových halušiek si prídu folklórne skupiny, družstvo zo Starej Pazovej, no vítané sú aj domáce 4 členné družstvá – stačí sa ozvať organizátorovi ešte pred podujatím.  Kavečanské varenie halušiek odštartuje víkendový festivalový program v Amfiteátri pod Hrešnou. Špecialitou bude pálenie ohňov počas Jánskej noci ale aj nedeľný program detských folklórnych súborov, Omladiny a Železiaru.

Kompletný program hľadajte na stránke www.folkfest.sk a FB: Dom ľudového tanca